Happy Lama Travel - PERUspecialisten i Danmark

Norsk Svenska English Español Deutsch Nederlands Français Italiano Português Polski

Arrangerer alle former for individuelle rejser til Peru fra blot en person i god kvalitet til fair priser og du bestemmer selv afrejsedatoen

Alpamayo, Cordillera Blanca

Inkaernes gamle hovedstad Cusco

Inca Kola

Kondor, Colca Canyon

Fejring af Inti Raymi i Cusco

 
- FORSIDE

Happy Lama Travel - PERUspecialisten i Danmark
Wonders of The Peruvian Andes 3 Episoda uno Episoda dos

Fri, 1 August 2008 21:10
Wonders of the Peruvian Andes - Episoda tres


Netop hjemvendt til et af verdens fladeste lande hvor det højeste punkt vel bedst kan sammenlignes med en tegnestift banket godt ned i en bordplade er det desværre tid til status.

Verdens højeste realityshow:
Verdens højeste tropiske bjerg Huascaran 6.768 moh. udviklede sig hurtigt til en barsk affære med følelser, smerter, glæder og oplevelse af Maslows første behovstrin på egen krop. Det er en meget sund oplevelse for alle mennesker at blive reduceret til en stresset maskine som udelukkende koncentrerer sig om det væsentlige for at nå et fysisk anstrengende mål. (mad - søvn - varme). Alt andet bliver med lynets hast reduceret til ligegyldige bagateller. Vores fire rutinerede guider gjorde det hurtigt klart at de alene af hensyn til sikkerheden vurderede hvem som kunne gå hele vejen eller ville blive stemt ned til de respektive camps.

Starten gik fra den lille landsby Musho i ca. 3.000 moh. for foden af mægtige sneklædte Huascaran. Første etape gik gennem sten og klipper til basecamp i 4.200 moh. 3 deltagere havde på forhånd annonceret at basecamp pga. svaghed ville blive deres endestation. Alle andre var trimmede og kom hurtigt i teltene i basecamp.

Min gode ven og tekniske ekspeditionsleder Nicholas fik desværre en maveinfektion samme aften og måtte sande at turen sluttede før den nogensinde rigtig begyndte. Jeg frygtede at skulle gå samme vej eftersom vi delte telt og bakterier. Næste morgen var jeg så mat at jeg godt vidste hvor det bar hen. Jeg fik alligevel snøret støvlerne og kastet rygsækken på med en håbløs udsigt til yderligere 1.200 højdemeter over tekniske passager, is og sne til camp 1 i 5.400 moh. Jeg måtte imidlertid overgive mig til min mave som vendte vrangen udad efter blot 100 meters bestigning og jeg blev prompte stemt hjem til basecamp, hvor jeg så kunne sidde på en sten og være indebrændt sammen med Nicholas - specielt eftersom vi havde været sygdomsfri, hurtige og supertrimmede indtil da. De tre øvrige basecampister talte ikke til os før næste morgen af personlige sikkerhedshensyn som de senere udtrykte det.

Det var en personlig skuffelse og katastrofe for både Nicholas og jeg men reglerne er enkle. Er du syg eller svag må du blive for ikke at sætte gruppens sikkerhed og succes over styr. Jeg sov uafbrudt i 24 timer og næste dag kæmpede vi os ned af bjerget og tilbage til Huaraz hvorfra vi under restitution fulgte slagets gang som koordinationsgruppe, hvilket skulle vise sig at blive en vigtig funktion da 17 mand nåede camp 2 i 6.000 moh.
 
Topbestigning og evakuering:
Den 27. juli blev en stresset dag for alle involverede. Af de 17 mand i camp 2 var det kun 7 som startede topbestigningen. Resten var for udmattede og vurderede at teltet var et bedre miljø end Huascarans kolde vindblæste top. Af de 7 mand nåede 4 toppen og gjorde gruppen og det lille glade rejsebureau stolte af indsatsen, da de alligevel havde haft åndsnærværelse nok til at medbringe vores topbanner til verdenspressen.
 
1 vågnede med symptomer på vand i hjernen med nedsat syn og manglende koordinationsevner og blev evakueret til basecamp og senere på dagen via hest til Musho og hospitalet i Huaraz, hvor alt heldigvis blev konstateret i orden. Det eneste det handler om i den situation er at få ilt og blive bragt minimum 500 meter og gerne mere ned i højden, så fortager symptomerne sig automatisk hvis det gøres i tide vel at mærke.
 
Det var en flok ildelugtende, tynde og udmagrede deltagere vi fik tilbage til Huaraz to dage senere og selv om Huascaran var en personlig katastrofe for Nicholas og jeg var vi stolte af at have 4 mand på toppen og yderligere 13 mand over 6.000 meter mærket - Og kender jeg mig selv ret så får det bjerg ikke lov til at stå og grine af mig særlig længe !!!
 
"Esta Blanco - Gringo" - Peluqueria Vicky:
Lige pludselig fik jeg jo uventet meget tid til at dalre rundt på Mercado Central i Huaraz og købe rekvisitter til næste års rejsemesse i Bella Centret, hvor den skal have fuldt lamagas i det lille glade rejsebureau.
 
Pludselig fik jeg en ubændig lyst til at få skiftet de lange gråbrune lokker ud med nogle kulsorte af slagsen hvilket skulle vise sig at blive en ganske sjov oplevelse, da jeg kom anstigende med mit lange filtrede lamagarn hos Peluqueria Vicky på Avenida Luzuriaga.
 
Da jeg havde fremført mit ærinde blev der sat gang i det helt store andiske hårfarvningscirkus - Salonen havde simpelthen en mand ansat udelukkende til at blande farver og magen til engagement skal man lede længe efter. Pludselig var jeg omgivet af tre meget små men storgrinende frisører som på trods af at stolen var banket helt ned i gulvet havde vanskeligt ved at nå - Den ene af frisørerne hev fat i det mest gråfarvede område og konstaterede helt spontant "Esta Blanco - Gringo" ! - Korrekt observeret og få så smækket noget farve i tak. Farvelademanden var flere gange henne og inspicere og det var meget tydeligt meget vigtigt at der ikke var et eneste misfarvet hår tilbage - Efter 3 timer kunne jeg forlade salonen med kulsort garn og det tætteste jeg er kommet på et spontant ægteskabstilbud.

Nicholas mener at jeg nu blot behøver at synke ca. 40 centimeter for at falde helt ind i gadebilledet.
 
Are you 21?:
Om det var hårfarven, sædvanligt stive amerikanske regler eller blot en stewardesse med nedsat syn skal jeg ikke kunne sige, men da jeg bestilte en øl til maden på Continentals fly mellem Newark og København, spurgte den i øvrigt bedårende stewardesse Carmeela "Are you 21?" - Hårfarvning rules !!!!

Selv om Huascaran var en personlig skuffelse og katastrofe har både jeg og min operatør lært meget af denne tur. Jeg har kun modtaget positive tilbagemeldinger og mit nye Kid Canon har bestået den store andiske støvtest med glans og 2.500 billeder ligger klar til Photoshop redigering.

Det var følelsesmæssigt meget svært for mig at forlade Huaraz, Cordillera Blanca og mine fantastiske venner Edgar, Nelson, Tana, Lili, Humberto osv. osv. osv. men verden er heldigvis blevet lille og vi har tæt kontakt - De fortæller mig at de aldrig har oplevet en gringo med så meget passion for Peru, Huaraz og Cordillera Blanca som jeg og de spår os en stor fremtid sammen. Jeg er fast besluttet på at udvikle mit spanske og hjælpe så godt jeg kan på alle fronter fra min materielt velstillede side af Atlanten. En del af min sjæl ligger imidlertid nu i Huaraz og Cordillera Blanca - Det må jeg bare sande.

Happy Lama reporting
LIVE from Tune, Denmark

--- Texts, Photos, Logos and Web: Copyright Jan Tvernø and Happy Lama Travel ---
--- Happy Lama Travel Aps. --- CVR-nr. 30829247 --- Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1940 ---
---
Laveste skærmopløsning 1024x768 --- Optimal skærmopløsning 1680x1050 ---

 
HAPPY LAMA HOTSPOTS
- Inkastien til Machu Picchu
- Gæsterne har ordet
- Inspirationskatalog
- Tilmeld nyhedsbrev
 
HAPPY LAMA REJSEMENU
- Rejser til Peru
- Rejser til Bolivia
- Rejser til Ecuador
- Rejser til Galapagos
- Rejser til Guyana
- Rejser til Mongoliet
- Trekking
- Bjergbestigning
- Motorcykelture
- Fugleture
- Bilture (4WD)
- Mountainbike
- Adventure
- Flybilletter
- Rejseforsikring
- Turen går til Peru
- Peru i billeder
 
HAPPY LAMA MENU
- Happy Lama Travel
  - Mød lamaen
  - Koncept
  - Happy Lama Mix
  - Happy Lamas rejsebreve
  - Forretningsbetingelser
  - Prispolitik
  - Lov om pakkerejser
  - Rejsegarantifonden
  - Pakkerejseankenævn
  - Samarbejdspartnere
- Kontakt / Contact
- Sitemap
 
Mail til Happy Lama Travel
(+45) 4248 4616Powered by FreeFind