Happy Lama Travel - PERUspecialisten i Danmark

Norsk Svenska English Español Deutsch Nederlands Français Italiano Português Polski

Arrangerer alle former for individuelle rejser til Peru fra blot en person i god kvalitet til fair priser og du bestemmer selv afrejsedatoen

Alpamayo, Cordillera Blanca

Inkaernes gamle hovedstad Cusco

Inca Kola

Kondor, Colca Canyon

Fejring af Inti Raymi i Cusco

 
- FORSIDE

Happy Lama Travel - PERUspecialisten i Danmark
Researchrejse i Peru - Svimlende højder, Sneklædte tinder og Skjulte Skatte

Happy Lama Travel i Cordillera Blancas højeste bjergpas Punta Olympica 4.890 moh.

Happy Lama Travel i Cordillera Blancas højeste bjergpas Punta Olympica 4.890 moh.


Dag 1:
Ankomst Lima (27. august 2009, 1. etape)

Rejsen udbydes som "land only" af hensyn til fleksibiliteten for alle så vi mødes på hotellet om aftenen til en kort velkomst og briefing. Happy Lama Travel assisterer og vejleder selvfølgelig i forhold til flyforbindelsen.
***hotel Casa Andina

Researchrejse - kort


Dag 2: Lima - Chiclayo (28. august 2009
, 1. etape)
(Guld museet og Det arkæologiske museum i Lima - Eftermiddagsfly til Chiclayo)
Før vi flyver til Chiclayo klokken ca. 17.00 besøger vi to af Limas og Perus vigtigste museer. Guldmuseet indeholder en fabelagtig samling af guldartefakter fra mange af Perus ældgamle kulturer. Det arkæologiske museum i Lima giver desuden et godt overblik over de mange peruanske kulturers udvikling som alle bidrog til og til sidst resulterede i den mest kendte af dem alle - Inkakulturen.
****hotel Gran Chiclayo (m)


Guldmuseet i Lima

Dag 3: Chiclayos omegn (29. august 2009
, 1. etape)
(Pyramiderne ved Tucume, Kongegravene ved Sipan, Sipan museet, Zaña)
Chiclayos omegn er fyldt med spændende arkæologiske udgravninger fra tiden før inkaerne. Den vigtigste af dem alle er kongegravene ved Sipan som stammer fra Mochekulturen ca. 300-1200. Kongegravene ved Sipan blev opdaget næsten intakte så sent som i 1989. Udover at besøge selve gravene besøger vi også det tilhørende museum hvor de udgravede genstande udstilles. Denne dag bringer os også til Tucumepyramiderne nord for Chiclayo. Tucumepyramiderne stammer fra Chimukulturen ca. 900-1470 Vi besøger også spøgelsesbyen Zaña som engang var en meget vigtig handelsby i 1500-tallet. Byen har imidlertid stået forladt hen siden de altødelæggende oversvømmelser i 1720.
****hotel Gran Chiclayo (m)

Spøgelsesbyen Zaña

Dag 4: Chiclayo - Chachapoyas (30. august 2009
, 1. etape, ca. 460 km.)
Den første lange dag i vores firehjulstrækker bringer os fra Perus kystørken over Andesbjergenes laveste pas Abra de Porculla 2.145 moh. til Chachapoyas som ligger i 2.335 moh. på østsiden af Andesbjergene mod Amazonas. Chachapoyas er med sine godt 21.000 indbyggere områdets hovedby. Chachapoyaegnen var hjemsted for Chachapoyakulturen ca. 800-1470. Chachapoyaskulturen er også kendt som "skyfolket" da egnen er fugtig og bevokset af tågeskov.
***hotel Vilaya (m)

Chachapoyas

Dag 5: Chachapoyas - Kuelap - Leimebamba (31. august 2009
, 1. etape, ca. 70 km.)
(Kuelap komplekset)

Denne spændende dag bringer os fra Chachapoyas til den fantastiske ruin Kuelap 3.100 moh. og videre til den lille by Leimebamba 2.050 moh. med blot 1.100 indbyggere. Kuelap som må anses som et af turens højdepunkter er en af de største, vigtigste og bedst bevarede arkæologiske perler i Sydamerika. Kuelap blev bygget som en befæstet by ca. 900 - 1100 og ligger meget isoleret på toppen af en klippe med udsyn til alle sider. Det anslås at der er anvendt mere materiale til Kuelap end til Gizapyramiderne i Egypten. Kuelaps ovale fæstningsværk er 700 meter langt og mellem 6 og 12 meter højt med smalle dybe indgange hvilket praktisk talt gjorde Kuelap uindtagelig. På trods af Kuelaps enorme arkæologiske betydning gør isolationen at der kommer meget få turister.
Basic
hostal Leimebamba (m)

Kuelap fæstningen

Dag 6: Leimebamba - Celendin - Cajamarca (1. september 2009
, 1. etape, ca. 300 km.)
(Mumierne i Leimebamba, Hulerne ved Ventanillas de Combayo eller Otuzco)

Endnu en spændende dag venter os i firehjulstrækkeren når vi kører fra Leimebamba til den spændende og historisk betydningsfulde by Cajamarca 2.650 moh. Vi indleder dagen med et interessant besøg på det lille museum i Leimebamba hvor Chachapoyamumier og artefakter fundet ved Laguna de Los Cóndores i 1996 er udstillet. Efter museumsbesøget kører vi mod Cajamarca ad hvad der angiveligt skulle være en af de smukkeste men også hårdeste veje i Peru. Vi kører over adskillige bjergpas, i tågeskov og i dybe kløfter til Celendin 2.625 moh. og videre til Cajamarca. På vejen besøger vi enten Ventanillas de Combayo eller Ventanillas de Otuzco som er velbevarede begravelseshuler hugget ud i klipperne fra før Inkatiden.
***hotel El Ingenio (m)

Ventanillas de Otuzco

Dag 7: Cajamarca (2. september 2009
, 1. etape)
Denne dag er til fri disposition. Cajamarca har stor historisk betydning hvor den vigtigste begivenhed fandt sted i 1532 da inkakongen Atahualpa blev taget til fange af den spanske hærfører Fransisco Pizarro hvilket var begyndelse på enden for Inkariget. Cajamarca er med sine 135.000 indbyggere egnens absolutte centrum men bevarer et afslappet kolonialt præg. Der er mange ting at se og udforske i Cajamarca. Som altid i Peruanske byer ligger alting dejlig centralt omkring Plaza de Armas som enhver by i Peru uanset størrelse har.
***hotel El Ingenio (m)

Iglesia San Fransisco, Cajamarca

Dag 8: Cajamarca - Trujillo (3. september 2009
, 1. etape, ca. 300 km.)
(Heksens tempel)

Vi kører ned af bakke fra Cajamarca til vi igen når Stillehavskysten ved Pacasmayo hvorfra vi følger Panamericana highway mod Perus tredjestørste by Trujillo med ca. 770.000 indbyggere. På vejen besøger vi heksens tempel som huser efterladenskaberne af hvad som menes at være den første kvindelige Mocheleder. Mumien er så velbevaret at man stadig kan se tatoveringer og der er spor efter menneskeofringer som man  kender det fra den senere Inkakultur. Vi ankommer til Trujillo lidt ud på eftermiddagen så der er god tid til at nyde byens Plaza de Armas som huser nogle af Perus smukkeste koloniale bygninger. Trujillo blev grundlagt af Fransisco Pizarro i 1534 og er opkaldt efter hans fødeby i Estremadura i Spanien.
***hotel El Brujo (m)

Kolonial arkitektur, Trujillo

Dag 9: Trujillos omegn (4. september 2009
, 1. etape)
(Lerbyen Chan Chan, Regnbuetemplet, Sol og månetemplet, Stranden ved Huanchaco)

Ligesom Chiclayos omegn er Trujillos omegn et orgie i spændende arkæologiske udgravninger hvor især Chan Chan skiller sig ud ved at være den største by på de amerikanske kontinenter før Columbus og samtidig er det den største lerby i hele verden. Chan Chan husede 60.000 indbyggere i 1300-tallet da Chimukulturen var på sit højeste. Chan Chan var en rig by med ekstravagante sølv og guldudsmykninger. Vi besøger også Sol og månetemplet fra Mochekulturen og regnbuetemplet fra Chimukulturen. Vi aflægger også den lille fiskerby Huanchaco et besøg. Udover at være et populært samlingssted for surfere er Huanchaco kendt for at være et af de sidste steder langs den peruanske nordkyst hvor fiskerne stadig bruger små sivbåde flettet af Tortorasiv - Præcis som man gjorde det for godt 2.000 år siden.
***hotel El Brujo (m)

Sivbåde på stranden ved Huanchaco

Dag 10: Trujillo - Cañon del Pato - Huaraz (5. september 2009
, 1. etape, ca. 300 km.)
Turens formodentlig "værste" dag rent vejmæssigt - men måske turens bedste dag hvis du virkelig holder af at komme "off the beaten track" og mærke underlaget. Vi forlader Panamericana highways fine asfalt og kører ad en meget lidt anvendt vej gennem en af verdens mest spektakulære vejstrækninger Cañon Del Pato til mit eget absolutte favoritområde i Peru - Cordillera Blanca (De hvide bjerge) og Andesbjergenes Kathmandu, byen Huaraz for foden af Perus og Det Tropiske Bæltes højeste bjerg Huascarán 6.768 moh.
Efter en lang køretur fra kysten til den meget afsides beliggende by Huallanca kører vi gennem Cañon del Pato - Ændernes kløft. Cañon del Pato med brusende Rio Santa i bunden adskiller de to bjergmassiver Cordillera Blanca og Cordillera Negra som tårner sig op med ned til blot 10 meters adskillelse. Vejen er sprængt ind i klippen på Cordillera Negra siden af kløften og på en 15 km. strækning kører vi gennem 35 groft udhuggede tunneller. Fra byen Caraz i den nordlige del af Cordillera Blanca bliver vejen asfalteret igen og vi nærmer os Huaraz. Fra Caraz bliver det tydeligt hvorfra Cordillera Blanca har sit navn da de store gletsjerklædte bjergmassiver åbenbarer sig hele vejen mod Huaraz. Vi passerer bl.a. majestætiske Huascarán på vejen. En isdækket kæmpe som vi stifter nærmere bekendtskab med på dag 12 når vi passerer Cordillera Blancas højeste bjergpas Punta Olympica 4.890 moh.
***hotel Andino (m)

Vejen gennem Cañon del Pato

Dag 11: Huaraz - Chacas (6. september 2009
, 1. etape, ca. 130 km.)
(Chavin de Huantar komplekset)

Når vi kører mod Chavin de Huantar vil du opleve at landskabet er langt barskere og mindre frodigt end tilfældet var omkring Chachapoyas og Cajamarca. Vi kører langs med Cordillera Blancas vestside og krydser bjergmassivet gennem Kahuish tunnellen i 4.516 meters højde. På vejen mod Chavin de Huantar ser vi også de sjældne og bemærkelsesværdige Puya Raimondii planter som vokser til ti meters højde i løbet af 100 år og blomstrer en gang hvorpå den dør. Chavin de Huantar komplekset stammer som navnet antyder fra den højtstående Chavinkultur som eksisterede så tidligt som 1500-300 før Kristus. Chavin de Huantar var kulturens religiøse og kulturelle centrum. Modsat de fleste turister som besøger Chavin de Huantar på endagesture fra Huaraz fortsætter vi nordpå på østsiden af Cordillera Blanca til den lille og typisk andiske by Chacas. Efter sigende skulle solnedgangen bag Cordillera Blancas 6.000 meter høje tinder være fabelagtig smuk set fra Chacas.
Basic
hostal Pilar (m)

Cordillera Blanca

Dag 12: Chacas - Punta Olympica - Huaraz (7. september 2009
, 1. etape, ca. 100 km.)
(Den begravede by Yungay)

Fra Chacas begynder vi den fascinerende opkørsel til Cordillera Blancas højeste bjergpas Punta Olympica 4.890 moh.
hvorfra vi har en fabelagtig udsigt mod bl.a. Perus og Det Tropiske Bæltes højeste bjerg Huascarán 6.768 moh. som 4 af Happy Lama Travels gæster præsterede at bestige i 2008. Vi fortsætter over passet og ned gennem Ulta kløften. På vejen møder der os det ene fantastiske skue efter det andet. Vel nede i Huylasdalen tager vi en kort afstikker til Den begravede by Yungay for foden af Huascaran. Ved det voldsomme jordskælv i maj 1970 blev et stort stykke af Huascarans nordlige top revet løs og forårsagede et gigantisk jordskred som på få minutter forvandlede Yungay fra en livlig by med 30.000 indbyggere til en kirkegård - Kun meget få indbyggere overlevede denne forfærdelige dag. I dag rager kun den gamle katedrals tårne og et par palmetræer op af jorden og det er med en vis respekt at man bevæger sig rundt i området med bevidstheden om at tusindvis af mennesker ligger levende begravet under ens fødder.
***hotel Andino (m)

Perus højeste bjerg Huascarán

Dag 13: Huaraz (8. september 2009
, 1. etape)
Denne dag er til fri disposition og afslapning efter et par strabadserende dage med store oplevelser på dårlige veje. Huaraz er en livlig og charmerende by med gode indkøbsmuligheder og nogle fantastiske restauranter. Et besøg på det farverige marked er en fantastisk oplevelse og giver en god indsigt i de lokales hverdag.
***hotel Andino (m)

På markedet i Huaraz

Dag 14: Huaraz - Lima (9. september 2009
, 1. etape, ca. 420 km.)
Denne dag fungerer som ren transportdag fra Cordillera Blancas høje tinder og store vidder gennem kystørkenen tilbage til Lima hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. På vejen besøger vi Perus nyslåede UNESCO world heritage site Caral-Supe som er den ældste kendte by/civilisation i både Nord og Sydamerika. Jeg foreslår at vi efter en til tider strabadserende rejse rundt i det nordlige Peru forkæler os selv med et besøg på Limas og Perus absolut mest fantastiske restaurant La Rosa Nautica som ligger på en mole ude i Stillehavet. Restauranten serverer alt hvad det peruanske køkken kan præstere af gastronomiske delikatesser til meget fornuftige priser.
***hotel Casa Andina (m)

Perus kystørken nord for Lima

Dag 15: Lima - Huancayo (10. september 2009
, 2. etape, ca. 300 km.)
Vi forlader Perus overbefolkede hovedstad og bevæger os ind i hjertet af Peru ad en spektakulær vejstrækning som kun få rejsende vælger. Indtil for ca. 10 år siden var denne del af Peru fuldstændig lukket for turister, da den maoistiske terrorbevægelse Den Lysende Sti havde sit udspring i Ayacucho og førte en blodig borgerkrig i dette område. Den Lysende Sti eksisterer ikke længere og man kan rejse frit i området. På dagens etape bevæger vi os fra Stillehavets oprørske vand over bjergpasset Abra de Anticona i 4.818 moh. til Huancayo 3.244 moh. som ligger dybt inde i Andesbjergene. Byen er relativ stor med ca. 388.000 indbyggere men er efter sigende provinsiel på sin egen måde hvilket måske skyldes de få turister. På vejen fra kysten over Andesbjergene ser vi et meget varieret landskab da vi bevæger os næsten 5.000 meter op i atmosfæren og da vejen følger den meget spektakulære jernbane fra Lima til Huancavelica er der basis for nogle spændende billeder. Undervejs får vi også et kedeligt indblik i den magtfulde mineindustris påvirkning af lokale samfund. Vi passerer byen La Oroya som er et af de mest forurenede steder på jorden.
***hotel Turismo (m)

Jernbanen mellem Lima og Huancavelica

Dag 16: Huancayo - Ayacucho (11. september 2009
, 2. etape, ca. 350 km.)
(Inkabroen ved Izcuchaca, Amerikas højeste bjergpas Abra Huayraccasa 5.059 moh.)

En af turens helt spændende etaper ligger foran os når vi forlader Huancayo for at køre mod Ayacucho som på trods af den meget isolerede beliggenhed dybt inde i Andesbjergene af flere omgange har spillet en stor rolle i peruansk historie. Vi forlader Huancayo og kører gennem Rio Mantaro dalen mod Huancavelica. Vi fortsætter langs en af verdens smukkeste og højest beliggende jernbanestrækninger til den lille by Izcuchaca hvor vi gør ophold for at se den gamle inkabro som Inkakongen Huascar forsvarede imod rivalen Atahualpa under den borgerkrig som hærgede Inkariget da spanierne ankom. Vi fortsætter til Huancavelica 3.690 moh. som var en vigtig strategisk by i Inkariget og siden spanierne ankom et vigtigt centrum for mineraludvinding, hvilket området er den dag i dag. Fra Huancavelica fortsætter vi off the beaten track til bjergpasset Abra Huayraccasa 5.059 moh. som er det højest farbare bjergpas i hele Amerika. Vi fortsætter gennem typisk rå Andesnatur med græssende lamaer via den smukt beliggende sø Lago Orcococha og den lille søvninge by Santa Inés over Abra Apacheta (4.750 moh.) til vores bestemmelsessted Ayacucho.
***hotel Turistas Plaza (m)

Inkabroen ved Izcuchaca

Dag 17: Ayacucho (12. september 2009
, 2. etape)
(Bytur, Wariruiner, Lerbyen Quinua, Pampa Ayacucho)

Ayacucho var centrum for den blodige borgerkrig som hærgede Peru gennem 80´erne og starten af 90´erne, hvor anslået 60.000 mennesker blev dræbt eller forsvandt som følge af terrorbevægelsen Den Lysende Stis kamp mod regeringen. Ayacucho var derfor fuldstændig lukket land for turister indtil for ca. 15 år siden og det var først i 1999 at vejen fra kysten mod Ayacucho blev asfalteret. Ayacucho er derfor en original andisk by og har på grund af isolationen og de få turister bevaret en helt unik og afslappet atmosfære og befolkningen synes upåvirket af den blodige historie. Vi starter dagen med en interessant tur i byens historiske koloniale centrum og fortsætter derpå til de omfangsrige Wariruiner ca. 40 km. udenfor byen på vejen mod den smukke landsby Quinua som er særlig kendt for fabrikation af ekstravagant lertøj. Byen var også kulisse til det afgørende slag for uafhængighed den 9. december 1824. Slaget foregik på Pampa Ayacucho som nu markeres med en 40 meter høj obelisk.
***hotel Turistas Plaza (m)

Gadehandler i Ayacucho

Dag 18: Ayacucho - Andahuaylas (13. september 2009
, 2. etape, ca. 170 km.)
Denne dag bliver en "stille dag på det rullende kontor" hvor vi mest af alt blot nyder landskaberne og livet langs vejen mellem Ayacucho og den lille by Andahuaylas 2.980 moh. På vejen passerer vi over de to bjergpas Abra Huamina 4.400 moh. og Abra Soracchocha 4.150 moh.

**hotel
Turistas (m)

Lamaer på Altiplano

Dag 19: Andahuaylas - Cusco (14. september 2009
, 2. etape, ca. 400 km.)
(Tarawasi ruinerne)

Sidste etape af en lang spændende tur gennem meget forskellige landskaber på dårlige veje over nogle af verdens højeste bjergpas starter med at bringe os over Abra Huayllaccasa 4.100 moh. til Abancay 2.378 moh. og videre til inkaruinerne Tarawasi 80 km. vest for Cusco. Ruinerne er meget velbevarede og har været anvendt som tempel og hvilested for inkaernes berømte stafetløbere som var en vigtig årsag til at det var muligt at holde sammen på det store rige i en tid uden moderne kommunikationsmidler. Systemet med stafetløbere var meget avanceret og i stand til at transportere frisk fisk fra kysten til hovedstaden Cusco. Cusco blev iflg. legenden grundlagt i 1200-tallet af den første inka, Manco Capac - søn af solguden Inti. Inkaernes gamle hovedstad er ubetinget Perus smukkeste og historisk mest betydningsfulde by, da det var herfra Inkariget blev regeret. Store dele af Cusco står stadig på gamle inkafundamenter som har overlevet det ene jordskælv efter det andet mens de koloniale bygninger har ladt livet hver eneste gang. Byens omdrejningspunkt er Plaza de Armas med den smukke koloniale arkitektur og katedralen som indvendigt præsenterer mange forskellige arkitektoniske stilarter. Går man ned ad de små sidegader nord og øst for Plaza de Armas oplever man det originale Cusco med stejle smalle og brostensbelagte gader. I umiddelbar nærhed af Cusco ligger de vigtige inkatempler Saqsaywamán, Q´enco, Pukapukara og Tambomachay.
***hotel Royal Inca (m)

Inkaernes gamle hovedstad Cusco by night

Cusco - Et godt sted at individualisere rejsen


Vi står nu i inkaernes gamle hovedstad Cusco hvorfra mulighederne for en individuel afslutning på en fantastisk rejse er uendelige. Hvis du ikke ønsker at følge mig på Inkastien og videre til Manu kan Happy Lama Travel hurtigt arrangere individuelle programmer til eksempelvis Den Hellige Dal, Machu Picchu, Titicacasøen, Amazonas, Colca Canyon og Arequipa.

Tag på research i Peru med Happy Lama Travel


Dag 20: Cusco - Inkastien (15. september 2009
, 3. etape)
(Trekking på Inkastien foregår i sammensat international gruppe - ca. 16 PAX)
Inkastien - Sydamerikas mest populære 33 km. Vi forlader Cusco tidligt om morgenen for at tage til jernbanens Km 82. hvor den klassiske fire-dages Inkasti starter. Vi starter med at gå fra Km 82 til Huallabamba. En rimelig flad og smuk tur langs Urubambafloden. Vi kommer forbi nogle traditionelle landsbyer og vi fortsætter mod Llactapata - Et vigtigt landbrugsområde for Inkaerne. Efter Llactapata drejer vi væk fra floden og går op gennem dalen langs med Kusichaca Floden. Her har vi en god chance for at se kolibrier flyve omkring i blomsterbuskene. Vi ankommer til landsbyen Huayllabamba om eftermiddagen og fortsætter til vores lejr, en smule i retning af Warmiwañusca - Kendt som Den døde kvindes pas.
Telt (m, f, a)

Inkaernes Hellige Dal

Dag 21: Inkastien (16. september 2009
, 3. etape)
(Trekking på Inkastien foregår i sammensat international gruppe - ca. 16 PAX)
Vi står tidligt op for at starte på den stejle tur til det første pas, Warmiwañusca 4.200 moh. Vi går gennem fantastisk tågeskov, dækket af grønt og gråt mos. På hele dette stykke går vi på høje trappetrin. Ved ankomsten til passet tager vi os et fortjent hvil og nyder udsigten til begge sider, før vi starter ned ad trapperne på den anden side. Efterfølgende kommer vi til Pacasmayodalen hvorfra vi fortsætter til Runkurakayruinerne. Herfra går vi på 100% oprindelig Inkasti. og vi nærmer os det andet pas 3.924 moh. hvorfra man på klare dage, har en utrolig udsigt mod Vilcabamba bjergene som inkaerne trak sig tilbage til, efter kampe med spanierne. Vi slår lejr i Pacasmayodalen.
Telt (m, f, a)

Inkastien

Dag 22: Inkastien (17. september 2009
, 3. etape)
(Trekking på Inkastien foregår i sammensat international gruppe - ca. 16 PAX)
Hvis vejret er klart vågner vi op til en fantastisk udsigt mod Vilcabambabjergene. Efter morgenmaden fortsætter vi mod det tredje pas. Dette stykke af turen er meget smukt med tågeskov, orkideer, bregner og et farverigt fugleliv. Dette stykke af inkastien er helt fantastisk med delvist huggede tuneller og perfekt placerede sten. Vi når det tredje pas nær Phuyupatamarca, før vi starter den lange nedstigning til Wiñaywayna, stedet for vores sidste lejr. De som stadig har energi kan gå længere ned og se Intipata.
Telt (m, f, a)

Ruin langs Inkastien

Dag 23: Inkastien - Machu Picchu - Cusco (18. september 2009
, 3. etape)
(Trekking på Inkastien foregår i sammensat international gruppe - ca. 16 PAX)
Meget tidligt forlader vi lejren for at nå til Inti Punku - Solens port inden solopgang. Herfra får vi det første glimt af Machu Picchu mellem to bjergtoppe højt over Urubamba Floden. Det sidste stykke vej mod Machu Picchu er hurtigt overstået og vi vil få en guidet rundtur hvor vi lærer om Machu Picchus religiøse og historiske vigtighed. Efter den guidede tur kan man gå op på toppen af Wayna Picchu, hvorfra man kan se hele området og Machu Picchu eller besøge den gamle inkabro lidt nedenfor ruinerne. Om eftermiddagen tager vi toget tilbage til Cusco.
***hotel Royal Inca (m)

Det klassiske Machu Picchu billede

Dag 24: Cusco og Den Hellige Dal (19. september 2009
, 3. etape)
(Saltterrasserne ved Maras, Inkaruinen Chinchero, Moray)

Dagen bruges på en fin lille dagtur til nogle mindre besøgte steder i Inkaernes Hellige Dal. Vi indleder dagen med at besøge inkaruinerne ved Chinchero hvorfra inkakongen Manco ledte en opstand mod spanierne i 1540. Inkaerne opfattede Chinchero som regnbuens fødested. Byen Chinchero er en fin kombination af gamle inkafundamenter, inkamure og kolonial arkitektur. Vi fortsætter til saltterrasserne ved Maras som er et spektakulært farverigt skue. saltterrasserne har været i brug siden Inkatiden og salten udvindes fra en lille men meget saltholdig kilde som ledes ned i og fordeles i terrasserne hvor vandet fordamper og salten kan indsamles. Dagens sidste udflugtsmål går til de cirkelformede terrasser ved Moray som formentlig har fungeret som en slags laboratorium hvor inkaerne forsøgte at optimere afgrøderne ved at studere dem under forskellige dyrkningsforhold.
***hotel Royal Inca (m)

Saltterrasserne ved Maras

Dag 25: Cusco - Manu NP (20. september 2009
, 4. etape)
Turen til Manu NP foregår i sammensat international gruppe - ca. 13 PAX)

Det er nu tid til et meget dramatisk miljøskifte hvor de golde Andesbjerges tynde luft og kølige nætter skiftes ud med frodig regnskov og varme både dag og nat i Nationalparken Manu i Amazonas. Manu NP er et af de bedste steder i Amazonas hvis du vil tæt på dyrelivet som er mere intensivt her end andre tilgængelige steder i Peru. Fuglelivet er ekstraordinært og derudover er der mulighed for at se en lang række pattedyr og insekter. Manu NP blev erklæret UNESCO verdensarv i 1987 hvilket er med til at forhindre uhensigtsmæssig turistmæssig rovdrift på det sensitive økosystem. Vi kører i bus fra Cusco tidligt om morgenen og sætter kursen østpå mod den lille smukke by Paucartambo med 3.000 indbyggere hvorfra vi fortsætter gennem tågeskov til en foretrukken yngleplads for den karakteristiske fugl Rupicola Peruviana. Vi fortsætter til vores lodge i tågeskoven ca. 1.600 moh.
Telt eller lodge afhængig af tilgængelighed (m, f, a)

Rupicola Peruviana, Manu

Dag 26: Manu NP (21. september 2009
, 4. etape)
Turen til Manu NP foregår i sammensat international gruppe - ca. 13 PAX)

Vi fortsætter i bus til landsbyen Atalaya ved bredden af Rio Alto Madre de Dios hvorfra vi sejler til Boca Manu som er vores næste overnatningssted. På vejen ned ad floden er det om at holde øjnene åbne og kameraet klar, da fuglelivet er omfattende og Caymankrokodillerne soler sig på bredden. Boca Manu er "centrum" i Manu NP og de lokale er kendt for at bygge de bedste flodbåde i området.
Telt eller lodge afhængig af tilgængelighed (m, f, a)

Den sky tapir, Amazonas

Dag 27: Manu NP (22. september 2009
, 4. etape)
Turen til Manu NP foregår i sammensat international gruppe - ca. 13 PAX)

Fra Boca Manu sejler vi opad Rio Manu og ind i selv nationalparken hvor vi vil have base ved de habitatrige søer Cocha Salvador og Cocha Otoronga på dag 27 og 28 hvor vi får rigtig stor glæde af vores erfarne naturvejleder. Udover det omfattende fugleliv er der med lidt held mulighed for at se dovendyr, jaguarer, myreslugere, tapirer og kæmpeoddere m.m.
Telt eller lodge afhængig af tilgængelighed (m, f, a)

Caymankrokodille, Amazonas

Dag 28: Manu NP (23. september 2009
, 4. etape)
Turen til Manu NP foregår i sammensat international gruppe - ca. 13 PAX)

Kyndigt assisteret af vores naturvejleder fortsætter vi med at udforske området omkring Cocha Salvador og Cocha Otoronga til fods og med båd.
Telt eller lodge afhængig af tilgængelighed (m, f, a)

Kæmpeodder, Manu

Dag 29: Manu NP (24. september 2009
, 4. etape)
Turen til Manu NP foregår i sammensat international gruppe - ca. 13 PAX)
På denne dag sætter vi kursen mod Manu wildlife Center ad Rio Madre de Dios for at overnatte tæt på det som mange besøgende er det farverige højdepunkt i Manu - Macaw Clay Lick hvor papegøjer i hundredvis spiser det mineralrige ler fra flodbanken. Lige netop dette område er kendt for at være særlig fuglerigt.
Telt eller lodge afhængig af tilgængelighed (m, f, a)

Solopgang over Amazonas

Dag 30: Manu NP (25. september 2009
, 4. etape)
Turen til Manu NP foregår i sammensat international gruppe - ca. 13 PAX)

Vi står tidligt op for at sidde klar ved flodbredden når hundredvis af farvestrålende forskelligartede papegøjer muntrer sig ved flodbredden og gnasker ler i sig. Husk den store telelinse til kameraet. Efter dette højdepunkt udforsker vi endnu en af Manus små dyrerige søer Cocha Blanco.
Telt eller lodge afhængig af tilgængelighed (m, f, a)

Araer spiser den mineralrige ler i Manu

Dag 31: Manu NP - Cusco (26. september 2009
, 4. etape)
Turen til Manu NP foregår i sammensat international gruppe - ca. 13 PAX)

En transport og afslapningsdag hvor vi efter en kort sejltur flyver ca. 1 time mellem Boca Manu og Cusco ved middagstid og ellers tager den med ro og måske handler lidt i Cusco eller driver lidt rundt i gaderne omkring Plaza de Armas som emmer af uspoleret historie.
Cusco blev iflg. legenden grundlagt i 1200-tallet af den første inka, Manco Capac - søn af solguden Inti. Inkaernes gamle hovedstad er ubetinget Perus smukkeste og historisk mest betydningsfulde by, da det var herfra Inkariget blev regeret. Store dele af Cusco står stadig på gamle inkafundamenter som har overlevet det ene jordskælv efter det andet. Går man ned ad de små sidegader nord og øst for Plaza de Armas oplever man det originale Cusco med stejle smalle og brostensbelagte gader.
***hotel Royal Inca (m)

Lloretogaden i Cusco

Dag 32: Cusco - Lima (27. september 2009
, 4. etape)
En transport og afslapningsdag hvor vi flyver de ca. 1½ time mellem Cusco og Lima ved middagstid og ellers tager den med ro og måske handler lidt i Lima.
***hotel Casa Andina (m)

San Fransisco klostret i Lima

Dag 33: Afrejse Lima (28. september 2009
, 4. etape)
En lang spændende tur er ved at være overstået. De fleste interkontinentale fly letter fra Lima om eftermiddagen eller om aftenen så afhængig af afrejsetidspunkt kan du udforske Lima på egen hånd hvor området omkring Plaza de Armas med katedralen og San Francisco klostret udgør Limas arkitektoniske perler. Det smukke franciskanske San Fransiscokloster er mest berømt for dets katakomber hvor anslået 70.000 mennesker er stedt til hvile og et fantastisk bibliotek med bøger som går helt tilbage til den tidlige kolonitid i starten af 1500-tallet. Klosteret overlevede de to store jordskælv i 1687 og 1746 men led stor skade ved skælvet i 1970 og er nu genopbygget i den autentiske barokke stil som er stærkt maurisk inspireret. Limas smukke katedral er blevet restaureret af flere omgange pga. omfattende jordskælvsskade i både 1687 og 1746. Francisco Pizarro ligger begravet i katedralen. Det var imidlertid først sidst i 1970´erne at man fandt Pizarros hovedløse og mishandlede lig i krypten - Indtil da var det et ukendt lig som havde optaget pladsen i Pizarros grav. (m)

KLM´s fly med det passende navn Machu Picchu

--- Texts, Photos, Logos and Web: Copyright Jan Tvernø and Happy Lama Travel ---
--- Happy Lama Travel Aps. --- CVR-nr. 30829247 --- Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1940 ---
---
Laveste skærmopløsning 1024x768 --- Optimal skærmopløsning 1680x1050 ---

 
HAPPY LAMA HOTSPOTS
- Inkastien til Machu Picchu
- Gæsterne har ordet
- Inspirationskatalog
- Tilmeld nyhedsbrev
 
HAPPY LAMA REJSEMENU
- Rejser til Peru
- Rejser til Bolivia
- Rejser til Ecuador
- Rejser til Galapagos
- Rejser til Guyana
- Rejser til Mongoliet
- Trekking
- Bjergbestigning
- Motorcykelture
- Fugleture
- Bilture (4WD)
- Mountainbike
- Adventure
- Flybilletter
- Rejseforsikring
- Turen går til Peru
- Peru i billeder
 
HAPPY LAMA MENU
- Happy Lama Travel
- Kontakt / Contact
- Sitemap
 
Mail til Happy Lama Travel
(+45) 4248 4616Powered by FreeFind