Happy Lama Travel - PERUspecialisten i Danmark

Norsk Svenska English Español Deutsch Nederlands Français Italiano Português Polski

Arrangerer alle former for individuelle rejser til Peru fra blot en person i god kvalitet til fair priser og du bestemmer selv afrejsedatoen

Alpamayo, Cordillera Blanca

Inkaernes gamle hovedstad Cusco

Inca Kola

Kondor, Colca Canyon

Fejring af Inti Raymi i Cusco

 
- FORSIDE

Happy Lama Travel - PERUspecialisten i Danmark
Rejse Til Peru - Forslag 23 dage (NS4)
Lima-Chiclayo-Chachapoyas-Cajamarca-Trujillo-Huaraz-Lima-Titicaca-Cusco-Machu Picchu

- Start hver dag
- Arrangeres fra en person
- Kan forkortes og forlænges - Vi har de gode ideer
- Kan opgraderes og nedgraderes
- Indhold ændres efter jeres ønsker
- Intet højsæsontillæg
- Identisk med
(NS5), (NS6) og (NS10) til og med dag 14 Kort
- Priser og Vilkår

Tag på opdagelse i Peru med Happy Lama Travel

Dag 1: Ankomst Lima
Ved ankomsten i Limas internationale lufthavn står operatøren klar og I vil blive kørt til hotellet som ligger i Limas fashionable forstad Miraflores.

Happy Lama Travel anbefaler at I forkæler jer selv efter en meget lang flyvetur og besøger Limas mest fashionable restaurant Rosa Nautica, som ligger på en mole ude i Stillehavet. Restauranten er specialister i seafood, men udbyder hele paletten af peruansk gastronomi inkl. lokalt produceret rødvin og selvfølgelig nationaldrikken Pisco Sour.

Maden er udsøgt, atmosfæren er fantastisk, betjeningen er eksemplarisk, portionerne er store og priserne er billige sammenlignet med Danmark. Det er absolut en oplevelse, som I bør unde jer selv. Happy Lama Travel arrangerer bordbestillingen.
***Hotel Casa Andina Classic/***Hotel Britania

Kolonial arkitektur, Plaza de Armas, Lima


Dag 2: Lima - Chiclayo
I kan vælge mellem et tidligt morgenfly eller et sent eftermiddagsfly afhængig af om I ønsker at bruge tiden i Lima eller Chiclayo. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge dele men vi anbefaler morgenflyet, da I får mulighed for at udforske Limas få seværdigheder den sidste dag.

Chiclayo er grundlagt i 1600-tallet af spanske missionærer på et sted hvor vigtige handelsveje mødes mellem kysten, højlandet og junglen hvilket har gjort at Chiclayo altid har været en velhavende handelsby.

Området omkring Chiclayo er kendt for sine heksedoktorer "brujos" som på mystisk vis uddriver alle onde ånder. En disciplin som tages meget seriøst i området og en vaskeægte uddrivelse kan vare i ugevis.

Mercado Modelo er et af Perus mest interessante markeder hvor der udbydes alt mellem himmel og jord. Det er specielt interessant at besøge "Mercado de brujos" altså heksedoktorernes marked, hvor ingredienserne til deres mærkværdige seancer fremskaffes.
***Hotel Central (M)

Plaza de Armas Chiclayo


Dag 3: Chiclayo (Lord of Sipan gravene, Lord of Sipan museum, Lord of Sican museum)
Chiclayos omegn er fyldt med spændende og rige arkæologiske udgravninger fra tiden før inkaerne. Den vigtigste af dem alle er kongegravene ved Sipan som stammer fra Mochekulturen ca. 300-1200. Kongegravene ved Sipan blev opdaget næsten intakte så sent som i 1989.

Udover at besøge selve gravene besøger I også det tilhørende museum hvor de udgravede genstande udstilles. Sipanmuseet i byen Lambayeque er et usædvanligt smukt og interessant museum med nærmest ubeskriveligt mange artefakter fra primært Mochekulturen. De kæmpemæssige næsesmykker som nærmest dækkede hele underansigtet er fantastiske.

I besøger også det ligeså seværdige Sicanmuseum i byen Ferreñafe som gennem 20 år har samlet og restaureret artefakter fra Sicankulturen – en subkultur som eksisterede i området ca. 700-1100. Det er meget vanskeligt at skelne Sicankulturens traditioner og levevis fra Mochekulturen.
***Hotel Central (M)

Lord of Sipan, Chiclayo


Dag 4: Chiclayo - Bagua Grande - Chachapoyas
Den første lange dag gennem det peruanske landskab bringer jer fra Perus kystørken over Andesbjergenes laveste pas Abra de Porculla 2.145 moh. via Bagua Grande til Chachapoyas som ligger i 2.335 moh. på østsiden af Andesbjergene mod Amazonas.

På vejen oplever I en stor forandring i landskabet som bliver langt mere frodigt.

Chachapoyas er med sine godt 21.000 indbyggere områdets hovedby og centrum for spændende trekkingmuligheder i området.

Chachapoyas er en hyggelig afslappet by hvor livet leves på den centrale plads Plaza de Armas. Chachapoyasegnen var hjemsted for Chachapoyakulturen ca. 800-1470.

Chachapoyaskulturen er også kendt som "skyfolket" da egnen er fugtig og bevokset af tågeskov.
***Hotel Vilaya (M)

Kirken rengøres, Plaza de Armas, Chachapoyas


Dag 5: Chachapoyas - Kuelap - Tingo
Denne spændende dag bringer jer ad spektakulære veje fra Chachapoyas til den fantastiske ruin Kuelap 3.100 moh. og videre til den lille by Tingo.

Kuelap som må anses som et af turens højdepunkter er en af de største, vigtigste og bedst bevarede arkæologiske perler i Sydamerika. Kuelap blev bygget som en befæstet by ca. 900 - 1100 og ligger meget isoleret på toppen af en klippe med udsyn til alle sider.

Det anslås at der er anvendt mere materiale til Kuelap end til Gizapyramiderne i Egypten. Kuelaps ovale fæstningsværk er 700 meter langt og mellem 6 og 12 meter højt med smalle dybe indgange hvilket praktisk talt gjorde Kuelap uindtagelig.

Kuelap som stadig er under udgravning er placeret så afsides at de sidste to km. foregår til fods. På trods af Kuelaps enorme arkæologiske betydning gør isolationen at der kommer meget få turister.

Når udgravningerne og rekonstruktionerne er færdige vil Kuelap uden tvivl være en stærk konkurrent til Perus absolut førende turistattraktion Machu Picchu.
Hostal Tingo (M)

Kuelap


Dag 6: Tingo - Leimebamba (Mumiemuseet i Leimebamba)
Denne dag er en dejlig afslappende dag hvor I har god tid til at nyde det meget smukke landskab som I passerer mellem de to små autentiske byer Tingo og Leimebamba.

Når I ankommer til Leimebamba besøger I det lille interessante museum lidt udenfor Leimebamba hvor Chachapoyamumier og artefakter fundet ved Laguna de Los Cóndores i 1996 er udstillet.

Leimebamba er en meget lille afsides beliggende by med meget få turister og byen har masser af ægte andisk charme. Den lille Plaza de Armas med den massive stenkirke er et fantastisk sted at opholde sig og observere hvordan livet passerer forbi.

Heste er et helt almindeligt transportmiddel og køer drives gennem gaderne som det mest naturlige.
Hostal Laguna de Los Condores (M)

Paa vej mod Leimebamba


Dag 7: Leimebamba - Celendin - Cajamarca
Endnu en spændende og meget smuk dag venter jer når I kører fra Leimebamba til den spændende og historisk betydningsfulde by Cajamarca 2.650 moh. I kører mod Cajamarca ad hvad der sagtens kan betegnes som en af de smukkeste men også hårdeste veje i Peru.

I kører over adskillige bjergpas, gennem tågeskov og gennem dybe kløfter og små landsbyer til den lille hyggelige by Celendin hvor I typisk vil gøre stop for frokost. Celendin har en meget smuk kirke på Plaza de Armas. I fortsætter videre til Cajamarca hvortil I vil ankomme sent på eftermiddagen.

Der er mange ting at se og udforske i Cajamarca. Som altid i peruanske byer ligger alting dejlig centralt omkring Plaza de Armas som enhver by i Peru uanset størrelse har gjort meget ud af.
***Hotel El Ingenio (M)

På vej mod Celendin


Dag 8: Cajamarca (Ventanillas de Otuzco)
Om morgenen besøger I Ventanillas de Otuzco som ligger meget tæt på Cajamarca. Ventanillas de Otuzco er velbevarede begravelseshuler hugget ud i klipperne fra før Inkatiden.

Efter dette besøg er dagen til fri disposition. Cajamarca har stor historisk betydning hvor den vigtigste begivenhed fandt sted i 1532 da inkakongen Atahualpa blev taget til fange af den spanske hærfører Fransisco Pizarro hvilket i realiteten var begyndelse på enden for Inkariget.

Cajamarca er med sine 135.000 indbyggere egnens absolutte centrum men bevarer et afslappet kolonialt præg. Som altid i peruanske byer er markedet et meget farverigt og eksotisk sted at spendere noget tid.

Cajamarcas historiske centrum er som et levende museum, der venter den besøgende med storslåede kirker og smukke koloniale bygninger som er bevaret næsten intakt siden kolonitiden.

På Plaza de Armas finder I katedralen og San Francisco kirken. Ikke langt derfra ligger den aldrig færdiggjorte kirke Belen ligesom huset hvori Atahualpa blev holdt fanget af Fransisco Pizarro ligger tæt på katedralen.

Et par hundrede meter syd for Plaza de Armas finder I udsigtspunktet Santa Apolonia hvorfra I har et fantastisk skue ud over den omfangsrige by. Den lange trappe fra byens centrum er meget kunstfærdigt udført.
***Hotel El Ingenio (M)

Ventanillas de Otuzco, Cajamarca
 


Dag 9: Cajamarca - Trujillo (Heksens tempel)
I kører ”ned af bakke” fra Cajamarca til I igen når Stillehavskysten ved Pacasmayo hvorfra I følger Panamericana highway mod Perus tredjestørste by Trujillo med ca. 770.000 indbyggere.

På vejen besøger I heksens tempel som huser efterladenskaberne af hvad som menes at være den første kvindelige Mocheleder. Mumien er så velbevaret at man stadig kan se tatoveringer på armene og der er spor efter menneskeofringer som man kender det fra den senere Inkakultur.

I ankommer til Trujillo ud på eftermiddagen så der er god tid til at nyde byens Plaza de Armas som huser nogle af Perus smukkeste koloniale bygninger. Trujillo blev grundlagt af Fransisco Pizarro i 1534 og er opkaldt efter hans fødeby i Estremadura i Spanien.
***Hotel Las Terrazas (M)

Plaza de Armas, Trujillo


Dag 10: Trujillo (Chan Chan, Regnbuetemplet, Månetemplet, Huanchaco)
Ligesom Chiclayos omegn er Trujillos omegn et orgie i spændende arkæologiske udgravninger hvor især Chan Chan skiller sig ud ved at være den største by på de amerikanske kontinenter før Columbus og samtidig er det den største lerby i hele verden.

Chan Chan husede 60.000 indbyggere i 1300-tallet da Chimukulturen var på sit højeste. Chan Chan var en rig by med ekstravagante sølv og guldudsmykninger. I besøger også de spændende udgravninger af Månetemplet fra Mochekulturen og regnbuetemplet fra Chimukulturen.

I aflægger desuden den lille fiskerby Huanchaco et besøg. Udover at være et populært samlingssted for surfere er Huanchaco kendt for at være et af de sidste steder langs den peruanske nordkyst hvor fiskerne stadig bruger små sivbåde flettet af Tortorasiv - Præcis som man gjorde det for godt 2.000 år siden.

Huanchaco er desuden kendt for sin fine seafood og I vil typisk spise frokost på en restaurant med udsigt over Stillehavet.
***Hotel Las Terrazas (M)

Caballito, Huanchaco


Dag 11: Trujillo – Sechin – Huaraz
Denne dag forlader I på ny Stillehavskysten og bevæger jer ind mod de majestætiske Andesbjerge som tårner sig op som en næsten uigennemtrængelig barriere på op til næsten 7.000 meter mellem Stillehavets brusende bølger og Amazonasjunglens grønne frodige løvtæppe.

I kører sydpå gennem den peruanske kystørken fra Trujillo via Perus største fiskeriby Chimbote til den lille by Casma.

Legendariske Panamericana Highway er skiftevis flankeret af grønne sukkerrørsplantager, gold stenørken og små trøstesløse byer.

Lidt udenfor Casma besøger I en af Perus mest betydningsfulde men mindst kendte arkæologiske udgravninger ved Sechin. Sechinruinerne blev bygget af et krigerisk folk ca. 1600 før kristus og er stadig under udgravning. En imponerende fire meter høj udsmykket lermur omgiver det centrale tempel.

Fra Sechin starter I opkørslen til bjergpasset Punta Callan 4.225 moh. som bringer jer over bjergmassivet Cordillera Negra og ned mod Huaraz i bunden af Huaylasdalen. Der er en fantastisk udsigt mod Cordillera Blancas sneklædte bjergtoppe fra Punta Callan.
***Hotel Andino (M)


Dag 12: Huaraz
Denne dag er til fri disposition og afslapning efter et par strabadserende dage med store oplevelser på til tider dårlige veje. Huaraz er en livlig og charmerende by med gode indkøbsmuligheder og nogle fantastiske restauranter. Et besøg på det farverige marked er en fantastisk oplevelse og giver en god indsigt i de lokales hverdag.

Huaraz har en meget smuk Plaza de Armas og et lille hyggeligt regionalt museum som er et besøg værd. Udstillingen omfatter en stor mængde stenstatuer fra den meget tidlige Chavinkultur.

Huaraz har på trods af en befolkning på ca. 300.000 mennesker en dejlig provinsiel charme og byen emmer af aktivitet fra tidlig morgen til sen aften.

Huaraz kaldes også for Andesbjergenes Kathmandu og er den charmerende hovedstad i provinsen Ancash. Byen ligger indeklemt mellem de to bjergkæder Cordillera Blanca og Cordillera Negra i ca. 3.000 moh.

Huaraz er det naturlige udgangspunkt for trekking og bjergbestigning i Cordillera Blanca og det mindre besøgte Cordillera Huayhuash som ligger ca. 100 km syd for Huaraz.
***Hotel Andino (M)


Dag 13: Huaraz (Cañon del Pato, Yungay, Llanganucosøerne)
Denne dag udforsker I den nordlige del af Huylasdalen som adskiller de to bjergkæder Cordillera Negra og Cordillera Blanca.

I kommer tæt på nogle af Cordillera Blancas højeste og mest fantastiske sneklædte tinder mellem Huaraz og Caraz.

I kører gennem den mest spektakulære del af fantastiske Cañon del Pato – "Ændernes kløft" som forbinder Huaylasdalen med Stillehavskysten ad en meget lidt anvendt og ekstrem dårlig vej som virkelig byder på udfordringer for både mennesker og materiel.

Vejen er sprængt ind i klippen på Cordillera Negra siden af kløften og på en 15 km. strækning kører I gennem 35 groft udhuggede tunneller.

På det smalleste sted i kløften adskilles de to bjergmassiver Cordillera Blanca og Cordillera Negra med ned til blot 10 meter af brusende Rio Santa.

I besøger de to smukke smaragdgrønne Llanganucosøer som sammen med en hestesko af sneklædte bjerge Huandoy, Pisco, Huascaran m.fl. er noget af det absolut smukkeste landskab I finder i hele Peru.

I besøger også den begravede by Yungay for foden af Perus og det tropiske bæltes højeste bjerg Huascaran. Ved det voldsomme jordskælv i maj 1970 blev et stort stykke af Huascarans nordlige top revet løs og forårsagede et gigantisk jordskred som på få minutter forvandlede Yungay fra en livlig by med 30.000 indbyggere til en kirkegård - Kun meget få indbyggere overlevede denne forfærdelige dag.

I dag rager kun den gamle katedrals tårne og et par palmetræer op af jorden og det er med stor respekt at man bevæger sig rundt i området med bevidstheden om at tusindvis af mennesker ligger levende begravet under ens fødder.
***Hotel Andino (M)


Dag 14: Huaraz - Lima
Denne dag fungerer som ren transportdag fra Cordillera Blancas høje tinder og store vidder gennem kystørkenen tilbage til hovedstaden Lima hvor I ankommer sidst på eftermiddagen.

Vi foreslår at I efter en til tider strabadserende rejse rundt i det nordlige Peru forkæler jer selv med et besøg på Limas og Perus absolut mest fantastiske restaurant La Rosa Nautica som ligger på en mole ude i Stillehavet.

Restauranten serverer alt hvad det peruanske køkken kan præstere af gastronomiske delikatesser til meget fornuftige priser.
***Hotel Casa Andina Classic/***Hotel Britania (M)

På vej mellem Huaraz og Lima


Dag 15: Lima - Juliaca - Puno
I  skifter nu fuldstændigt miljø til det sydlige Peru og byen Puno ved Titicacasøens bred.
***Hotel El Lago (M)


Dag 16: Puno – Titicaca – De flydende sivøer – Amantani
De næste to dage foregår på Sydamerikas største og verdens højest beliggende navigerbare sø Titicaca, som ifølge inkalegenden var det sted hvor Solguden Intis søn Manco Capac første gang betrådte jorden og grundlagde inkariget. Titicacasøen betyder selvsagt meget i Peruanernes selvopfattelse.

I skal på en længere sejltur fra Puno til Isla Amantani, hvor I skal overnatte hos en lokal familie, hvilket er en formidabel oplevelse. På vejen til Isla Amantani gør I stop ved en af de små flydende sivøer, Islas Flotantes hvor I får et indblik i hvordan man lever et så særpræget sted. Der bliver normalt også mulighed for en sejltur i en sivbåd. Efter besøget på sivøen sejler I videre til Isla Amantani, hvor I bliver modtaget på kajen af den familie I skal bo hos. I vil opleve et materielt fattigt hjem og familierne er som regel børnerige. Familien er meget gæstfrie og vil gøre meget for at I skal føle jer hjemme.

Efter en traditionel frokost hos familien, går I en tur til øens højeste punkt hvorfra der er en fantastisk udsigt over Titicacasøen og til det sneklædte bjergmassiv Cordillera Real i Bolivia som ikke ligger langt væk. Husk varmt tøj og en god lygte, da det er meget koldt og meget mørkt når solen går ned.

Når I vender tilbage til familiens hus er der traditionel solid aftensmad som typisk består af kartofler, ris og grøntsager. Kød spiser man kun ved særlige lejligheder og højst et par gange om året. Efter maden vil familien sikkert spørge jer om en masse ting og svarer selv på jeres spørgsmål. De er lige så nysgerrige som I er om hvordan man lever i en verden så fjern fra ens egen. Happy Lama Travel sørger for at I har en tolk med så interaktionen med familien ikke bremses af åbenlyse sprogbarrierer.

Det er en meget hyggelig og givende oplevelse i det lille hjem hvor den eneste belysning er stearinlys og den eneste underholdning er den man selv finder på.

Familien bliver taknemmelige for små gaver, specielt til børnene hvor bolde, papir, farveblyanter, balloner og forskelligt merchandise med tegneseriefigurer er et stort hit. Forældrene sætter stor pris på luksusvarer som vi betragter som selvfølgelige – sukker, pasta, chokolade og stearinlys er meget velkomment.
Privat indkvartering (M, F, A)


Dag 17: Amantani – Taquile – Puno
Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til værtsfamilien og gå ned til båden, som skal sejle jer til naboøen Taquile, som på trods af nærheden er et meget anderledes samfund.

På Taquile er det typisk mændene som sørger for alt det praktiske og det er ikke unormalt at se en mand gå og strikke. Mændene går traditionelt klædt og signalerer gennem påklædningen om de eksempelvis er enlige eller gifte.

Når I ankommer til Taquile kan I nyde den fabelagtige udsigt ved at gå rundt om øen og op til hovedbyen hvor der normalt er et lille marked med mulighed for at købe friske frugter, tekstiler og meget andet. Taquile er et fantastisk roligt sted, hvor I virkelig kan slappe af og nyde udsigten. Frokosten indtages normalt på en lille restaurant på vej tilbage til båden som skal sejle jer til Puno.
***Hotel El Lago (M)


Dag 18: Puno – Sillustani – Wiracocha – Andahuaylillas – Cusco
Denne dag venter der en lang køretur over Altiplano til Inkaernes gamle hovedstad Cusco. Efter en lille halv times kørsel besøger I begravelsestårnene ved Sillustani som er smukt beliggende med udsigt til søen Umayo.

Begravelsestårnene blev brugt som grave for Collakulturens vigtigste personligheder. Tårnenes eneste indgang var et hul mod øst som blev forseglet straks efter begravelsen. Langs vejen til Sillustani ligger der en masse små charmerende gårde som beboerne mod en beskeden betaling gerne viser rundt i.

På vejen over Altiplano mod Cusco passerer I mange mindre typiske vindblæste andiske byer med udsigt til bjergene som udgør Andesbjergenes sidste bastion mod øst før Amazonas spreder sit grønne tæppe udover det sydamerikanske kontinent.

I ankommer til inkatemplet Wiracocha som var et af Inkarigets helligste steder og imponerer med dets størrelse. Wiracocha fungerede også som militærpost og forråd på den sydlige del af Inkastien som forbandt Inkarigets forskellige provinser med Cusco. I byen Andahuaylillas besøger I den fantastisk udsmykkede kirke fra det 17. århundrede, som angiveligt skulle gemme på en kæmpe guld og sølvskat som befolkningen dag og nat bevogter på skift.

I vil senere køre gennem den gamle byport til Cusco, hvortil I ankommer først på aftenen. Hotellet ligger centralt og der er masser af fantastiske restauranter i byen. ***Hotel Royal Inca 1 (M)


Dag 19: Cusco på egen hånd
Cusco er nok den smukkeste storby i Peru. Cusco er stor men alligevel charmerende provinsiel og befolkningen er ikke så selvhøjtidelige som det kan forekomme i Lima og Arequipa. Der er ikke lagt noget program i Cusco, hvor Happy Lama Travel anbefaler at I tager den med ro og indsnuser byens atmosfære med udgangspunkt i Plaza de Armas hvor et besøg i den smukke katedral kan anbefales.

Et besøg i bydelen San Blas bag ved katedralen giver et godt indtryk af Cuscos inkaarkitektur. Det går stejlt opad til bydelen, men I belønnes til sidst med en flot udsigt over byen. Den smalle gade Loreto til højre fra katedralen er det vel nok bedst bevarede eksempel på inkaarkitekturen som er Cuscos særkende.

Det er tankevækkende at hver gang Cusco og andre byer er blevet ødelagt af jordskælv, så står de gamle inkastrukturer intakt tilbage og de koloniale bygninger ligger i ruiner.

Hvis det ønskes kan Happy Lama Travel arrangere en eftermiddagstur hvor I bliver guidet rundt i de fire betydningsfulde inkatempler Q’enco, Pucapucara, Sacsayhuaman og Tambomachay, som alle ligger meget tæt på byen. Sacsayhuaman ligger på en højdedrag lige udenfor byen og er uden sammenligning det mest betydningsfulde sted i Inkaernes bevidsthed.

Sacsayhuaman er kæmpestort selv om det eksisterende tempel kun er 20 procent af det oprindelige eftersom Spanierne rev det ned og benyttede stenene som fundament for deres bygninger i Cusco. Mange af de sten man stadig ser anvendt i Cuscos bygninger stammer fra Sacsayhuaman.

Sacsayhuaman er ligeledes skueplads for Inti Raymi. Sydamerikas næststørste fest efter Rios karneval afholdes hvert år den 24. juni hvor Cuscos befolkning fejrer vintersolhvervet med en timelang parade gennem Cuscos gader. Paraden slutter ved Sacsayhuaman, hvor der foretages symbolske ofringer til solguden Inti. Hvis I har mulighed for det anbefales det at I planlægger afrejsen, så I kan overvære Inti Raymi – Det er et fascinerende skue og Cusco fester i en hel uge op til den 24. juni.
***Hotel Royal Inca 1 (M)


Dag 20: Cusco – Pisac – Ollantaytambo – Aguas Calientes
I begiver jer nu ned i Inkaernes hellige dal som følger floden Urubamba til Machu Picchu og videre nordpå. Den hellige dal er overstrøet med store og små inkatempler og ruiner, hvor I vil besøge de to vigtigste Pisac og Ollantaytambo. Udover besøget ved disse to imponerende templer er det en nydelse blot at køre gennem den smukke dal med frodige marker og høje bjerge på begge sider af floden Urubamba som ender med at blive en del af Amazonasfloden.

Templet ved Pisac ligger langt oppe af en bjergskråning og der er en fantastisk udsigt over den hellige dal og byen Pisac. Ruinerne ved Pisac er særligt berømte for deres terrasser til dyrkning af afgrøder. Flere steder kan I se inkagrave på bjergsiderne.

Inkatemplet i Ollantaytambo var et af de få steder i Peru hvor de spanske koloniherrer tabte et større slag, da de i 1536 blev besejret på snedig vis af Manco Inca som var flygtet til Ollantaytambo efter at have tabt Sacsayhuaman og Cusco. I tager toget fra Ollantaytambo til Aguas Calientes for foden af Machu Picchu så I får optimalt udbytte af tiden dagen efter.
***Hostal Presidente (M)


Dag 21: Aquas Calientes – Machu Picchu – Cusco
Happy Lama Travel anbefaler at I besøger Machu Picchu så tidligt som mulig så I har det nogenlunde for jer selv inden de store grupper ankommer fra Cusco ved 10-tiden. I Aquas Calientes tager I bussen de sidste 8 km. opad bjerget hvor Machu Picchu åbenbarer sig for jer i al dets pragt. Machu Picchu er højdepunktet på de fleste rejsendes tur til Peru.

Machu Picchu blev genopdaget i 1911 af amerikaneren Hiram Bingham som egentlig var på jagt efter inkaernes sidste tilflugtssted Vilcabamba som senere er blevet fundet ved Espiritu Pampa meget dybere inde i junglen. Der er imidlertid stadig diskussion om hvorvidt Espiritu Pampa nu også er inkaernes sidste tilflugtssted.

Machu Picchu er på UNESCO´s list of world heritage og blev i juli måned 2007 officielt udråbt som et af verdens syv nye vidundere i fint selskab med Bl.a. Taj Mahal, Colosseum og Den kinesiske mur.

Machu Picchu er meget omfangsrig og guiden vil vise jer de vigtigste steder, hvorefter I kan gå rundt og udforske ruinerne på egen hånd. Der er mange spændende muligheder for at se Machu Picchu fra alternative positioner. I kan vandre tilbage af Inkastien til Solens Port som markerer afslutningen på Inkastien. Herfra har I en fantastisk udsigt over Machu Picchu og Urubambaflodens løb.

En anden spændende mulighed er at bestige Wayna Picchu – Bjerget som man altid ser i baggrunden af det klassiske postkortbillede af Machu Picchu. Wayna Picchu kan godt være en udfordring at bestige. En tredje mulighed for de seje er at bestige Montaña Machu Picchu hvorfra Queshuaflaget vajer. Montaña Machu Picchu er områdets højeste top og er meget stejlt at bestige.

Sidst på dagen tager I toget tilbage til Ollantaytambo hvorfra I kører i bus til Cusco. ***Hotel Royal Inca 1 (M)


Dag 22: Cusco - Lima
I har ca. 1½ times flyvning mellem Cusco og Lima. Happy Lama Travel anbefaler et eftermiddagsfly, så I kan slappe af i Cusco om formiddagen.
***Hotel Casa Andina Classic/***Hotel Britania (M)


Dag 23: Lima på egen hånd - Afrejse Lima
De fleste interkontinentale fly letter sen eftermiddag eller tidlig aften, så I har god tid til at se lidt af Lima inden I endegyldigt forlader Peru.

Vi har ikke lagt noget program, da erfaringen fortæller, at de fleste blot ønsker at slappe af inden hjemrejsen men har I mod på mere, kan vi sagtens arrangere en guidet rundtur til Limas største seværdigheder.

Det arkæologiske museum kan anbefales hvis I lige vil have sat de sidste tre ugers kulturindtryk ind i en tidslinje. Efter museumsbesøget kan I besøge Plaza de Armas, hvor hovedparten af Limas koloniale arkitektur findes. I kan derefter besøge det smukke kloster Monasterio de San Francisco inkl. de underjordiske katakomber.

I skal være i lufthavnen ca. tre timer før afgang. På første sal i Lima lufthavn er der en del udmærkede spisesteder og forretninger hvor I kan fordrive tiden inden I letter fra Lima.
(M)

Priser og vilkår - Indhent tilbud på happylama@happylamatravel.com TOP

Inkluderet i prisen:
- Privat bil med engelsktalende chauffør fra Chiclayo til Lima ca. 2.200 km. inkl. brændstof, vejskat og vejhjælp
-
Privat bil med engelsktalende chauffør fra Juliaca til Ollantaytambo ca. 600 km. inkl. brændstof, vejskat og vejhjælp
- Indenrigsfly på økonomiklasse Lima - Chiclayo
- Indenrigsfly på økonomiklasse Lima - Juliaca
- Indenrigsfly på økonomiklasse Cusco - Lima
-
Alle overnatninger i delt dobbelt/tripleværelse jf. hotelliste (Kan blive ændret til tilsvarende)
- Engelsktalende guider til alle guidede aktiviteter og seværdigheder*1
- Alle entreer til guidede aktiviteter og seværdigheder*2  
- Alle transfers til og fra guidede aktiviteter og seværdigheder
- Alle Transfer til og fra lufthavne
-
Tog/bus Ollantaytambo – Machu Picchu – Cusco
- Bådtur på Titicacasøen i international gruppe*3
- Privat tolk til ophold på Titicacasøen
- Morgenmad hver dag
- Frokost dag 16
- Middag dag 16

----------
- Lokal operatør med 25 års erfaring og social bevidsthed i forhold til ansatte
- Happy Lama Travels stedkendte anbefalinger til "fridage"
- Adgang til webmail oprettet på Happy Lama Travels webhotel hvis ønsket
- 24 timers hotline til lokal operatør og Happy Lama Travel

- Happy Lama Travels tryghedsservice
- Rejsegarantifondens dækning

Ikke inkluderet i prisen:
- International flybillet (Book selv eller lad Happy Lama Travel booke din flybillet)
- Anbefalet afbestillingsforsikring (Happy Lama Travel hjælper gerne med
forsikringer)
- Obligatorisk rejseforsikring (Happy Lama Travel hjælper gerne med
forsikringer)
- Evt. vaccinationer (Se mere hos
Statens Serum Institut)
- Peruanske lufthavnsskatter ca. USD 50
- Drikkepenge og frivillige bidrag til eksempelvis kirker
- Ikke nævnte måltider
- Alt andet som ikke er nævnt ovenfor

*1 - Guidede aktiviteter
Lord of Sipan gravene, Lord of Sipan museet, Lord of Sican museet, Kuelap, Ventanillas de Otuzco, Heksens tempel, Chan Chan, Månetemplet, Regnbuetemplet, Huanchaco, Llanganucosøerne, Cañon del Pato, Yungay, De Flydende Sivøer, Amantani, Taquile, Pisacruinerne, Ollantaytamboruinerne, Machu Picchu

Mumiemuseet i Leimebamba, Sechin, Sillustani, Wiracocha,
Andahuaylillas - Chaufføren fungerer som basal guide eller oversætter fra lokal spansktalende guide.

*2 - Inkluderede entréer
Lord of Sipan gravene, Lord of Sipan museet, Lord of Sican museet, Kuelap, Mumiemuseet i Leimebamba, Ventanillas de Otuzco, Heksens tempel, Chan Chan, Månetemplet, Regnbuetemplet, Sechin, Yungay, De Flydende Sivøer, Sillustani, Wiracocha,
Andahuaylillas, Pisacruinerne, Ollantaytamboruinerne, Machu Picchu

*3 - Titicacasøen
Vi kan ikke med sikkerhed love anløb på Amantani. Det er dog overvejende sandsynligt. Sker det ikke vil overnatning ske hos lokal familie på Taquile i stedet.


Forbehold for fejl og forudsætningsændringer

I tvivl om noget - Spørg løs
happylama@happylamatravel.com

- Peru i billeder
- Inspirationskatalog

- Gæsterne har ordet

Rejse Til Peru - Lima-Chiclayo-Chachapoyas-Cajamarca-Trujillo-Huaraz-Lima-Titicaca-Cusco-Machu Picchu
TOP

--- Texts, Photos, Logos and Web: Copyright Jan Tvernø and Happy Lama Travel ---
--- Happy Lama Travel Aps. --- CVR-nr. 30829247 --- Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1940 ---
---
Laveste skærmopløsning 1024x768 --- Optimal skærmopløsning 1680x1050 ---

 
HAPPY LAMA HOTSPOTS
- Inkastien til Machu Picchu
- Gæsterne har ordet
- Inspirationskatalog
- Tilmeld nyhedsbrev
 
HAPPY LAMA REJSEMENU
- Rejser til Peru
  - Det Sydlige Peru
  - Rundrejse 18 dage (S1-1)
  - Rundrejse 21 dage (S1-2)
  - Rundrejse 23 dage (S1-3)
  - Rundrejse 14 dage (S2-1)
  - Rundrejse 17 dage (S2-2)
  - Rundrejse 18 dage (S2-3)
  - Rundrejse 18 dage (S2-4)
  - Rundrejse 19 dage (S2-5)
  - Det Nordlige Peru
  - Rundrejse 15 dage (N1-1)
  - Rundrejse 17 dage (N1-2)
  - Rundrejse 18 dage (N2-1)
  - Rundrejse 20 dage (N2-2)
  - Kombineret Nord og Syd
  - Rundrejse 18 dage (NS1)
  - Rundrejse 19 dage (NS2)
  - Rundrejse 20 dage (NS3)
  - Rundrejse 23 dage (NS4)
  - Rundrejse 24 dage (NS5)
  - Rundrejse 25 dage (NS6)
  - Rundrejse 21 dage (NS7)
  - Rundrejse 23 dage (NS8)
  - Rundrejse 26 dage (NS9)
  - Rundrejse 20 dage (NS10)
  - Amazonastilføjelser
  - Manu 5 dage (AM-1)
  - Manu 7 dage (AM-2)
  - Manu 9 dage (AM-3)
  - Tambopata 3 dage (AT-1)
  - Tambopata 4 dage (AT-2)
  - Tambopata 5 dage (AT-3)
- Rejser til Bolivia
- Rejser til Ecuador
- Rejser til Galapagos
- Rejser til Guyana
- Rejser til Mongoliet
- Trekking
- Bjergbestigning
- Motorcykelture
- Fugleture
- Bilture (4WD)
- Mountainbike
- Adventure
- Flybilletter
- Rejseforsikring
- Turen går til Peru
- Peru i billeder
 
HAPPY LAMA MENU
- Happy Lama Travel
- Kontakt / Contact
- Sitemap
 
Mail til Happy Lama Travel
(+45) 4248 4616Powered by FreeFind