Happy Lama Travel - PERUspecialisten i Danmark

Norsk Svenska English Español Deutsch Nederlands Français Italiano Português Polski

Arrangerer alle former for individuelle rejser til Peru fra blot en person i god kvalitet til fair priser og du bestemmer selv afrejsedatoen

Alpamayo, Cordillera Blanca

Inkaernes gamle hovedstad Cusco

Inca Kola

Kondor, Colca Canyon

Fejring af Inti Raymi i Cusco

 
- FORSIDE

Happy Lama Travel - PERUspecialisten i Danmark
Beretninger fra rejser til Peru - Bestigning af Chopicallqui og Alpamayo

Skrevet af Tau Benned-Jensen & Finn Benned-Hansen

Tau Benned-Jensen, København skriver
Peru! Et land de fleste nok forbinder med Inka kultur og solopgang over Machu Picchu. Det er nok færre, der ved at dette fantastiske land byder på meget meget mere. Én som i den grad kender til Perus krinkelkroge, er Jan Tvernø fra Happy Lama Travel. Jeg havde den udsøgte fornøjelse at være på en 16-dages bjergklatrings ekspedition i Cordillera Blanca i sommeren 2008 – netop arrangeret af ham.

Selve ekspeditionen var kendetegnet ved et enormt højt professionelt niveau. Guider, kokke, udstyr, mad, logistik – Alt klappede perfekt, hvilket, når man hænger på en bjergside i 6.000 meters højde og -15 graders kulde, gør at man føler sig i gode hænder og fuldt ud kan koncentrere sig om at klatre opover og klapre tænder. Det er en helt unik oplevelse at starte en topbestigning under en skyfri stjernehimmel og efter timers arbejde med isøkser og reb nyde udsigten fra toppen. En oplevelse som, efter min mening, burde prøves af alle.

Jeg var derudover så heldig at møde Jan i egen person under turen og det er umuligt ikke at blive smittet af hans nysgerrighed og velbegrundede begejstring for Peru, dets befolkning og kultur. Denne indstilling skinnede tydeligt igennem i det rejseprogram han havde sammensat. Det var en tur væk fra alfarvej, syet lige efter vores ønsker og med stor kompetence. Alle spørgsmål vi havde inden afrejse blev besvaret prompte og vi var fra første stund klar over at manden i den anden ende virkelig vidste hvad han talte om. Alt i alt var vores tur en oplevelse for livet og netop derfor får Happy Lama Travel de varmeste anbefalinger med på vejen fra min side.
 


Inca Kola skal der til, Huaraz


Chopicallqui basecamp
 Cordillera Blanca


Chopicallqui basecamp
med Huascaran i baggrunden

 Cordillera Blanca

Chopicallqui
Cordillera Blanca

Chopicallqui
Cordillera Blanca

Finn og tau på Chopicallqui
Cordillera Blanca

Finn, Walter og Tau på Chopicallqui
Cordillera Blanca

Udsigten fra Chopicallqui
 Cordillera Blanca

Solnedgang
 Cordillera Blanca

Finn Benned-Hansen, Skibby skriver
Efter at far og søn igennem årene sammen havde haft forskellige windsurfing og gletcher- og bjergture, besluttede vi os denne sommer for at prøve kræfter med noget mere seriøs bjergbestigning og bestemte os for sætte 3 uger af til dette i Perus Cordillera Blanca. Vi fandt dog hurtigt ud af at arrangere en skræddersyet rejse selv eller igennem de etablerede rejsearrangører bød på mange problemer og risici. Det løste sig da en mildt sagt hurtigtgående bil en dag i foråret overhalede den ene af os på en motorvej med et opløftende "PERUspecialisten" og "Happy Lama Travel". Efter at studeret Lamaens hjemmeside og overbevist os om at der sandsynligvis var tale om en slags ekspert på området ringede vi til Jan. Det bekræftede til fulde at her havde vi fundet den helt rigtige person med stor viden og research fra egne rejser, og førte til en længere dialog om hvilke bjerge vi ville kunne magte og diverse turforslag fra den lokale arrangør i Peru. Valget faldt Chopicallqui og Alpamayo der skulle bestiges i løbet af en 16 dages telttur.

Det blev en på alle måder fabelagtig tur. Byen Huaraz med dens kulisse af 6 km høje sneklædte bjerge var vores base i nogle dage med en enkelt indlagt dagtur for at få startet højdetilvænningen. På selve trekket havde vi guide, kok, porter, æseldriver, fem æsler og en hest der efter at par dage fik bragt os op til Chopicallquis base camp. Det var meget meget venlige mennesker med utrolig styr på logistikken. Maden var helt i top.

Efter to lejre startede vi en natklatring på godt 1.000 højdemeter. Det var virkeligt hårdt specielt for den ældre deltager, højden og kulden bed godt og det var teknisk ikke helt ukompliceret for nogen af os, med lejlighedsvis klatring med to økser, men sikkert ledet af vores guide Walter. Vi nåede efter knap 7 timer toppen af Chopi hen på morgenen i det mest fantastiske vejr, med en bogstaveligt talt bjergtagende udsigt. Efter en del rappelling nåede vi hen på eftermiddagen ned til gletcherkanten hvor vi campede med en ret god fornemmelse i maven.

Efter en fredelig dag i base camp hvor vi fik hvilet ud og etagevis rengjort os fortsatte vi trekket nordover ad Santa Cruz ruten. Det var fantastisk først at vandre igennem landbrugsland, få fortalt om folk og kultur af vores guider, og senere trekke over Punta Union igennem de brede dale. Vi kom efter tre dage frem til Alpamayos base camp. Både vejret og Finns mave var på dette tidspunkt ret ringe, så kun Tau var i stand til at komme op til high camp. Alene at komme herop til var en udfordring med et kort men stejlt stykke med isklatring.

Alpamayo lå der akkurat så smukt som de billeder vi havde set (UNESCO udnævnte dette bjerg til det smukkeste i verden tilbage i tresserne), men samtidig ret frygtindgydende med dets 500 meter meget stejle og rillede væg, heraf to tredjedele ren is. Det stormede og sneede om natten og guiderne besluttede først efter nogen rådslagning at starte. Det blev akkurat så hårdt og svært at klatre på is som ventet men Tau og guiderne nåede igen efter 7 timers natlige strabadser op til en ubeskrivelig udsigt og følelse på toppen af dette fantastiske bjerg. Mange timer og rappelling senere nåede vi alle tilbage til base camp, meget flade og meget glade. Efter yderligere to dages trek var vi tilbage i Huaraz og sagde et vemodigt farvel til vores ledsagere. En kæmpe tak til dem og til Jan for denne fantastiske oplevelse!


På vej mod Alpamayo
Cordillera Blanca

Laguna Arhueycocha
Cordillera Blanca

Lejr ved Laguna Arhueycocha
Cordillera Blanca

Alpamayo
Cordillera Blanca

Fra toppen af Alpamayo
Cordillera Blanca

Fra toppen af Alpamayo
Cordillera Blanca

Alpamayo
Cordillera Blanca


Lokale børn, Alpamayo Basecamp
Cordillera Blanca

Finn og Tau
Tynde og trætte ved vejs ende
Cordillera Blanca

--- Texts, Photos, Logos and Web: Copyright Jan Tvernø and Happy Lama Travel ---
--- Happy Lama Travel Aps. --- CVR-nr. 30829247 --- Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1940 ---
---
Laveste skærmopløsning 1024x768 --- Optimal skærmopløsning 1680x1050 ---

 
HAPPY LAMA HOTSPOTS
- Inkastien til Machu Picchu
- Gæsterne har ordet
- Inspirationskatalog
- Tilmeld nyhedsbrev
 
HAPPY LAMA REJSEMENU
- Rejser til Peru
- Rejser til Bolivia
- Rejser til Ecuador
- Rejser til Galapagos
- Rejser til Guyana
- Rejser til Mongoliet
- Trekking
- Bjergbestigning
- Motorcykelture
- Fugleture
- Bilture (4WD)
- Mountainbike
- Adventure
- Flybilletter
- Rejseforsikring
- Turen går til Peru
- Peru i billeder
 
HAPPY LAMA MENU
- Happy Lama Travel
- Kontakt / Contact
- Sitemap
 
Mail til Happy Lama Travel
(+45) 4248 4616Powered by FreeFind